Inreda mindre rum

Det är inte alla som bor i stora herrgårdar med stora rum och högt till tak. Många av oss bor i lite mindre lägenheter och hus. Många av oss har det där lilla rummet som aldrig riktigt blir använd och som är svårt att inreda. Att inreda små rum kan kännas besvärligt, men väljer man rätt knep kan rummet plötsligt kännas mycket större.

small roomTa bort småsakerna

Ta bort alla små prydnadssaker och smådetaljer. Det krävs inte mycket för att ett litet rum ska kännas rörigt. Det är bättre att ha några få, större möbler. Istället för små tavlor ska man fokusera på en i lite större modell eller skippa tavlor överhuvudtaget.

Speglar

Sätt upp två eller tre speglar. Speglarna reflekterar rummet flera gånger och får det att framstå som större. Man kan hänga en stor spegel på väggen och sedan ha några mindre modeller på bord eller på motsatt vägg.

Måla taket

Om du vill få upp takhöjden ska du måla taket vitt. Vitt förstorar och passar därmed bra på väggar och tak. Välj gärna en högblank färg i taket så du fångar sol och reflektioner  lite mer. Den högblanka färgen kommer att lyfta taket till nya höjder!

Horisontella linjer

Vrid på dina randiga tapeter och fäst dem horisontellt istället. Vågräta linjer drar ut väggarna och får dem att se längre ut. Man kan också välja att bara göra linjer på två motsatta väggar för att skapa lite mer av en illusion av längd än bredd.

Färger

Satsa alltid på ljusa färger, vitt och möjligen ljusa pasteller. Och det gäller inte bara väggarna. Det ska också vara ljusa färger på möbler, gardiner och inredningsprylarna.