New England – inred i marin stil

säng-marinblått-vittAllt fler inreder sitt hem i marin stil, antingen som ett totalkoncept eller för ett enstaka rum, som köket, glasverandan, sovrummet eller vardagsrummet. Framförallt är det New England-stilen som många av oss har tagit till oss och använder för att få en ny atmosfär i hemmet. Med New England är det som att få in en del av havet, med båtar som kluckar vid kajen och måsar som skriker i bakgrunden. Ofta ser vi den marina stilen i sommarstugor, men den passar lika bra i hemmiljö.

New England = randigt

Det här är nyckeln för att lyckas med New England-stilen. Tänk hav: köp storrandiga blå mattor, kuddar och andra detaljer, men de måste vara i färgerna blått, beige och vitt, i den här stilen passar exempelvis inte rosa eller rött.

Rottingdetaljer

Rotting är en av de material som är nästan oundgängliga när du inreder i New England-stil. Med en matgrupp i rotting eller bara en ensam stol får du enkelt till en hemtrevligt marin känsla. Med orientaliska persienner i rotting får du den den där extra kryddan som även utåt ger ditt hem en marin framtoning.

Naturmaterial ger marin känsla

På golvet vill vi få en känsla av strand och sand, därför passar det bra med mattor i sisal och andra beigea naturmaterial. I möbler och på väggar speglar du istället havets djupblå nyans. Till det matchar vitt och beige utan att det tar över.

Orientaliska detaljer ger en extra krydda

Till New England-stilen är det bra att bryta av med några oväntade detaljer, till exempel japanska träsnitt eller mormors gamla kinesiska porslin blandat med moderna tavlor.

Gammaldags lyxig stil

Mixa det mörkblå med ett mörkt träslag: några möbler i mörkt ädelträ lyfter fram den blå färgen och skapar en känsla av klassisk inredning.

Var hittar jag New England-inredning?

Det går att hitta inredningsdetaljer i marin stil i välsorterade möbelaffärer. men det finns också de som specialiserat sig och har ett brett utbud i New England-stil, till exempel den svenska inredningsbutiken Marinestyle.se