Snygg inredning – röd tråd

interior designBra inredning är lite av en konstform. Det kräver ett bra öga för detaljer och att man hela tiden tränar sin inredningsmuskel.  Här nedan hittar du missarna som du ska undvika.

Välj med omsorg

Det första man brukar göra fel är köpa saker man gillar och sedan ställa dem i hemmet. Låter det konstigt att vi tycker detta är fel? Låt oss förklara: det är sällan man bara gillar saker av en speciell stil. Oftast hittar man saker från flera olika stilar i olika färger, material, storlek, funktion och så vidare. Det är väldigt vänligt. Det blir dock fel när alla dessa saker ska samsas och samspela i ett rum tillsammans. Den antika kandelabern passar inte med loppislyktorna som står i fönstret. Den orange giraffen passar inte i ett hem med lantlig inredning.Välj ut dina finaste inredningsdetaljer och matcha dem så gott det går. När du blir trött på dem, kan du byta ut smådetaljerna mot andra saker.

Behandla rummen för sig

En annan sak som brukar hända är att varje nytt rum blir ett nytt sätt att uttrycka sig. Därför kan kontoret bli högmodernt med minimalistiska inslag, medan sovrummet är orientalisk och vardagsrummet shabby chic-inspirerat. Du hör ju själv vilka stora kontraster det blir. Du vill ha en röd tråd genom hemmet.Plocka upp en färg eller ett material från ett rum i ett annat. Om vardagsrummet har mörkt ekgolv, kan köksbänken vara betsad som mörk ek, eller så kanske du kan ta brunfärgen ur träet och måla på köksväggarna. På så sätt för man samman de olika rummen utan att de behöver bli exakta kopior av varandra.