Snygga till utsidan

blomamplarI tidigare inlägg här på sajten har vi mestadels fokuserat på hur vi kan göra insidan av våra hem mer angenäma. Idag tänkte röra oss utåt och gå igenom några tips gällande hur man kan dekorera sin fasad och trädgård.

Husnummer

En detalj som så gott som alla hus är prydda med men idag inte används till sin fulla kreativa potential är husnumren. Trots att de idag finns i otroligt många modeller och designer så faller valet ofta på ett tråkigt och intetsägande alternativ.Som tur var finns det företag som fasaddekor.se som erbjuder en lösning på problemet. På sin hemsida har de fasadbokstäver och siffror i många olika typsnitt och storlekar. Dessa kan sedan kombineras som man själv vill för att skapa en helt unik fasadsiffra. För att hjälpa till på vägen erbjuder de även en inspirationssida med bilder på vad andra kunder har gjort med deras produkter. Vissa har endast en siffra, så stor att den nästan sträcker sig från marken till taket. Andra har istället valt att stava ut både nummer och gata med bokstäver.

Blommor

Att använda växter för att dekorera sin trädgård och fasad är knappast något nytt fenomen. Att anlägga rabatter ger snabbt mycket liv till en bostad och gör den mycket mer inbjudande. Om man inte har möjlighet att anlägga en rabatt mot husets fasad så går det mycket bra att istället placera ut blommor och växter i krukor eller blomsteramplar för att skänka lite färg och dekor.Klätterväxter kan även det vara alternativ men många av dessa är väldigt destruktiva mot fasaden de växer på och kan därför bli ett mycket kostsamt alternativ.

Belysning

Att designa med belysning är idag minst lika rimligt att göra utomhus som det är inomhus. Idag finns det enkla belysningslösningar för utomhusbruk som dessutom inte kostar skjortan. Många har dessutom inbyggda solceller och batterier vilket betyder att de inte behöver anslutas till elnätet för att fungera. Istället laddas det på dagen upp av solljuset vilket de sedan använder för att lysa upp på kvällen.