Rätt belysning – viktigare än du tror

mysigt-ljusMånga lägger tusentals och åter tusentals kronor för att se till så att deras hem ska bli så som de själva länge har fantiserat om. Förutom pengar spenderas även tid och energi, men trots ansträngningar som dessa kan man ibland komma till korta sett till resultatet. Ibland kan det till och med vara så att man inte har en aning om vad som är fel, då man själv trott att man tagit sig ändå vägen i mål och inser att det inte alls ligger till på det viset. Inte alltid men väldigt ofta beror det sviktande resultatet på rummens ljussättning, då man helt enkelt förbiser vikten av rätt belysning.

Ett bra och mycket talande exempel

För att måla upp en så levande bild som möjligt vill vi som exempel ta upp lava-lampan. De må hända att den idag känns rätt så utdaterad, men det förändrar ändå inte att den har en otrolig inverkan på stämningen i ett rum när den slås igång. Böljande sköljer ljuset över rummet i mystiska uråldriga rytmer och lämnar få människor helt oberörda.

Diskret och stilrent

Är man dock ute efter en mer diskret lösning så rekommenderar vi att du använder dig av infällbara spotlights. Det är spotlights som smidigt monteras in i vägg eller tag så att de inte hänger ner eller står ut mer än nödvändigt, det vill säga praktiskt taget inte alls. Möjligheten till att använd dimmer och att man kan rikta ljuset som man vill ger dig dessutom enorma möjligheter att styra ljusflödet på ett optimalt sätt för att uppnå total harmoni i rummet.Det behöver med andra ord inte vara något fel på de otaliga designprylar som du lyckats fylla ditt hem med, utan kan mycket väl vara andra faktorer som spelar in och som ställer dig bekymmer för helhetsintrycket när de inte finns med i ekvationen.