Designa ditt eget badrum

sh_bathroom_interior_modernDesign och badrum tillsammans är förmodligen inte det första man tänker på, men för den som tänker bygga nytt eller renovera är planeringen av badrummet en viktig del. Designen handlar inte om produkter med exklusiv känsla i detta fallet, om än valet ändå kan falla på dyrare fabrikat. Här handlar det om att utnyttja utrymmet och använda sig av de element som tillsammans gör helheten.

Bygga nytt

Enklaste uppgiften har den som bygger nytt, då man redan innan startskottet gått, kan bestämma hur man vill att upplägget för rummet ska vara. Önskemål på storlek av utrymmet och placeringar utav fasta delar som toalett, handfat, dusch/badkar kan bestämmas i förtid utan att det blir extra arbete.

Renovera

För den som behöver renovera eller helt enkelt bara vill förnya, ligger det lite mer arbete. Väljer man att flytta på befintliga avlopp och rör, behöver kanske golvet förstärkas upp för en eventuell flytt av badkar. Elen kan behövas dras om liksom dörrar kanske måste flyttas. Redan innan man startar projektet med att riva bort, är det i dessa fall bra att planera och rita upp hur man vill att layouten ska se ut.

Inredning

Det finns gott om butiker som säljer inredning till badrum och du kan hos vissa hitta miljöbilder där du kan köpa de delar dom visar. Ett exempel är Badhem, där dom säljer inredning till badrum och även erbjuder stylinghjälp.

Inspiration

Genom att titta i inredningstidningar, besöka varuhus för badrum och annan detaljhandel med badrums komponenter, kan man enkelt få tips och idéer på vägen. Som tidigare nämnt, har en del onlinebutiker, miljöbilder som kan inspirera. Att titta runt på nätet är ytterligare ett tips och kanske ett besök på Pinterest ger dig den inspiration du behöver.