Med sikte på en mer unik inredning

En inredning som passar ens egen stil och inte ser ut som något som direkt plockats från en Ikea-katalog eller liknande är något vi alla kan sträva efter. Men det är inte alltid så enkelt att komma på något som känns unikt.

Ställ in ett akvarium

Akvarium är knappast unika, men de är tillräckligt ovanliga för att vara något lite mer speciellt i inredningen. Ett akvarium är ju i sin tur något man får chansen att inreda och här kan man verkligen låta sin fantasi flöda. Har man dock aldrig inrett ett akvarium tidigare är det viktigt att ta reda på lite mer om hur man får bra resultat.

Blanda inredningsstilar

Att blanda inredningsstilar är ett väldigt bra sätt att skapa annorlunda och intressanta rum. Välj helst två stilar som skiljer sig ganska stort från varandra. Låt en av dem står för det mesta av inredningen och den andra att fungera mer som en spännande ”krydda”. Ett förhållande på omkring 80-20 är ofta ett väldigt bra val.

Leta bland secondhandbutiker

Några av de mest intressanta objekten man kan hitta kommer inte från butiker som köper in massproducerade möbler och inredningsdetaljer. Secondhandbutiker kan däremot vara en perfekt plats att börja leta när man vill ha mer unik inredning. Om man sedan vill bevara stilen helt och hållet eller försöka renovera dem och göra något eget är ju upp till var och en att bestämma.