Fixa påskinredningen redan idag

Med nästan en månad kvar till påsk kanske det känns lite tidigt att börja tänka på denna tid och det pynt och dukning många brukar ha som tradition att fixa till. Det som oftast brukar hända då är ju att man drar fram samma gamla pynt man har liggandes djupt i in garderob eller uppe på vinden. Men är man bara ute i god tid kan man göra något nytt och riktigt snyggt för denna påsk!Det första man bör tänka på är att om man tänker köpa lite nytt pynt är det ju bra att vara ute i god tid. Först och främst för att saker och ting inte sålt slut ännu, men även om man tänkt beställa över nätet så vill man ju inte göra detta bara några dagar innan påsk.Mycket av det man redan har hemma, och säkert använt i många år, finns fortfarande att köpa i en del butiker. Så har man några favoriter som kanske sett bättre dagar finns det påskpynt i äldre stil där man kan hitta både det ena och det andra.Påskpynt har alltid varit en kombination av hemmagjorda och köpta saker. Att göra eget påskpynt är ett perfekt sätt att göra något med hela familjen och det finns massvis med kreativa pysseltips man kan använda sig av om man söker lite inspiration.Här kommer några ytterligare tips man kan tänka på när man skapar sitt eget pynt och dekorationer till matbordet eller någon annan del av huset:

  • Satsa på klara och ljusa färger. Gul, rosa och turkos är perfekta påskfärger. Gärna med lite grönt inblandat på några håll.
  • Påskriset är ett måste att ha med på bordet och björk är de mest traditionella. Detta kan sedan dekoreras med färggranna fjädrar och målade ägg.
  • Sätt gärna påskriset i vatten för att få lite gröna knoppar och blad. Finns det pollenallergiker i huset är det dock bättre att hoppa över vattnet.
  • Påskägg ska ju naturligtvis målas själv, men titta även runt för att hitta lite nya sätt att måla dem.