Verktygen du behöver till din renovering

Nytt kök, nytt badrum, ny terrass? Vad du än drömmer om lär du behöva verktyg att jobba med, men det kan vara svårt att veta vad man behöver för att verkställa sin idé.

Säkerheten kommer först

Säkerhet är ett måste; använd alltid skyddsglasögon, hörselkåpor, och andningsskydd. Handskar kan även vara användbara, men de kan ibland göra mer skada än nytta – så var försiktig med vilka handskar du väljer och när du inte bör använda dem.

Verktyg för en bra början, och ett perfekt resultat

En vanlig snickarhammare och en batteridriven skruvdragare är grunden till nästan allt. Till skruvdragaren behöver du både skruvbits och borr; hitta en sats med bits som innehåller Phillips-, Torx- och Pozidrivbits, samt en med olika borr mellan tre och tio millimeter. Ifall du ska arbeta i sten behöver du även en borrhammare eller slagborr.

Sticksågen är perfekt när det kommer till att såga i trä, men för stora projekt kan en gersåg spara tid och energi. Sneda möbler eller lutande däck är inte någons dröm. Måttbandet och vattenpasset är därför dina bästa vänner när endast perfektion är bra nog. Andra viktiga verktyg är kniv, tänger, skiftnyckel, tvingar, lim, och en penna.

Handla online för att enkelt hitta allt du behöver. Även din dröm kan bli verklighet!