Bygga bo

sh_move_moving_toolboxNär det är dags att skaffa sig ett eget boende är det många inköp som måste göras. Vissa saker kan man köpa på sig under årens lopp och andra är helt nödvändiga för att man ska kunna påbörja livet på egen hand i en egen lya. Här kommer några välbehövliga tips inför en kommande flytt.Det kan vara smart att göra sig en inköpslista på saker som behövs, då är det lätt att köpa på sig saker eftersom, redan innan flytten och pricka av när man införskaffat dem.

Köket

I köket behövs en hel del saker. Kokkärl och porslin är två grundstenar som måste införskaffas. Förutom dessa behövs bestick och välj här inte bara billiga varianter utan håll i dom och känn om besticket känns rätt i handen. Ett bestick med lite tyngd i ligger bättre i handen än ett lätt. Även en stekspade och en slev är nödvändiga för att kunna laga mat. Är du en kaffedrickare måste så klart denna del tillfredsställas. Här kan en perkolator eller kaffebryggare vara valet eller kanske snabbkaffe fungerar en tid framöver.

Badrummet

För att kunna nyttja badrummet behövs ju även här en del saker. Först och främst alla hygienartiklar som du kanske tidigare delat med övriga familj, som exempelvis en tandkräm. Även handdukar behöver införskaffas då en dusch mellan varven är nödvändig. Köp en handduk med bra kvalitet, så håller den form och färg genom många många tvättar.