Inred med minnen

happy-momentIbland kan tyvärr den hemtrevliga och familjära känslan till stor del gå förlorad i ett hem när modern och avskalad design tar dess plats. Som i allt annat finns det dock en perfekt balans som man bör sträva efter och denna gång tänkte vi därför komma med en del tips för att hitta dit genom att inreda ditt hem med fina minnen från ditt förflutna.

Bara du kan avgöra

När det kommer till att inreda ditt hem så kan egentligen bara du själv avgöra vad som känns rätt. Om ditt hem känns hemtrevligt och familjärt för dig, trots en minimalistisk och industriell approach, så är det ingen som kan säga till dig att det ligger till på något annat vis. Har du dock inrett på detta vis och själv känner att något gått förlorat längs vägen som du vill få tillbaka kan våra tips möjligtvis vara till hjälp.

Foton

Få saker fungerar så bra som foton när det kommer till att ta dig tillbaka till ett ögonblick som annars fallit i glömska. Musik är förmodligen en god tvåa i detta sammanhang och även om man kan inreda rum med ljudupplevelser så är det inget vi valt att belysa denna gång, då det saknar de visuella elementet. Ett foto gör det dock inte, utan är nästan likt små portaler för tidsresande som låter oss färdas till de ögonblick som ligger oss extra varmt om hjärtat.Det största problemet när det kommer till inredning är att de foton man har ofta presenteras på ett sätt som inte är lika tilltalade. Fotona gör sig bra i ett album i skåpet men blir lätt plottrigt när man försöker integrera dem i hemmets design. Det tråkiga är att möjligheten till dagliga och positiva intryck går förlorade så länge dina minnen ligger i ett undanskuffat fotoalbum. Vårt tips är att förädla dina favoritögonblick, genom att bland annat förstora upp dom och därigenom låta dom nå nya höjder. På det viset kan de betydligt enklare ta plats i ditt hem, utan att komma i klinch med den stil och det flöde du försökt att skapa.

Souvenirer

Souvenirer är perfekta inredningsdetaljer och kan med stor framgång användas antingen som ett roligt och avbrytande stilleben på ett bord uppdukat av annars stilrent karaktär, som bokstöd i en annars ganska strikt bokhylla, eller genom att placeras like oväntade skatter att upptäcka på lite halvt undangömda platser i ditt hem. Dessa souvenirer låter besökaren veta att du varit med och upplevt ett och annat under ditt liv och ger dig själv en chans att drömma tillbaka till de platser du någon gång besökt i ditt förflutna.