Renovera för värmens skull

varmt_hus_254112634Renovationer kan göras av ett par olika anledningar. Det kan vara för att något blivit för gammalt och ineffektivt, för att göra plats för ny teknologi, för att skapa mer utrymme, eller något så enkelt som att bara byta stil. I denna artikel tänkte vi dock titta lite närmare på renovationer man gör uttryckligen för att få bättre värme i huset.Många börjar tänka på värmen när hösten övergår till vinter och vi känner oss lite för frusna lite för ofta. Så vilka områden kan man titta på när man vill förbättra värmen i hemmet?

Installera braskamin

Att installera en braskamin är ett sätt att så tillskottsvärme i huset oavsett vilket värmesystem man än använder sig av. Dessa är luftburna system vilket betyder att värmen som alstras går direkt ut i luften inomhus. För att sprida värmen till andra rum kan man använda sig av fläktsystem och gör att inte enbart rummet med braskaminen värms upp. Det är inte en förhållandevis dyr metod, med tanke på andra saker i denna artikel, och det finns sätt att ytterligare sänka kostnaden.

Tilläggsisolera

Att tilläggsisolera kan vara ett riktigt bra sätt att både hålla uppe värmen i huset och sänka utgifterna. Det är med andra ord en investering man får tillbaka på sikt. Det går att tilläggsisolera på ett antal olika områden men bäst effekt får man om man gör detta i vindsbjälklaget. Det behöver inte speciellt mycket för att uppnå bra effekt, men det finns ett sorts tak och försöker man isolera mer än en viss mängd kommer det inte ge märkbart bättre resultat.

Byta fönster

Moderna två- och treglasfönster är standard på många hus nuförtiden, men de finns inte på alla hus ännu. Har man ett äldre hus och aldrig bytt fönster under tiden man själv bott där är chanserna ganska hög att de har äldre fönster och dessa är otroliga värmetjuvar. Faktiskt kan upp till en tredjedel av värmeförlusten orsakas av fönsterna. Och moderna fönster isolerar inte bara för värme utan även för ljud. Vilket betyder en tystare inomhusmiljö.